Corina: Oostenrijkfan, administratieve duizendpoot, social media, website…

Zodra ik Oostenrijk binnenrijd, ben ik direct ontspannen door de bergen, de lucht en de natuur. Als ik het land met één woord omschrijf, is dat Gemütlichkeit. Dat zie ik terug in de interieurs met veel hout, in de tradities die Oostenrijkers – ook jongeren! – trots hoog houden en in de pure, smakelijke keuken.

Daar ben ik verliefd geworden op de prachtige serviezen van Gmundner Keramik. Vooral de serie met het grijze hert past helemaal in de huidige landelijke woonstijltrends. Alle items zijn met passie, liefde en vakmanschap vervaardigd. Met trots presenteren mijn zus en ik als eersten in Nederland deze exclusieve artikelen.

Mooi vind ik het dat Oostenrijkers materialen uit de natuur gebruiken, zoals de producten van de ZirbenFamilie. Ik ben duizend procent overtuigd van de werking van zirbenhout. Het is super dat vooral kinderen er veel beter door slapen, want dat geeft ouders ook meer rust. Daarom gun ik iedereen een ZirbenWürfel op het nachtkastje, zodat je lekker uitgerust wakker wordt.

Om dat doel te bereiken, zou ik dag en nacht kunnen werken aan ons bedrijf. Het is geen enkele opgave om aan de slag te gaan voor SisterWood, want ik word zó blij van onze producten en alle plannen die we hebben. Het leukste van mijn werk is het contact met mensen. Bellen, mailen, netwerken, social media; daar kan ik gerust mijn hele werkdag mee vullen.

‘Samen zijn we sterk’

daar geloof ik in. Nu ik samenwerk met Marjo krijgt dit motto een nieuwe dimensie. Marjo is creatief en heeft oog voor toffe spullen, ik ben van de administratie en het netwerken. Door onze verschillende talenten zijn we een sterk team, waarmee we SisterWood groot gaan maken.

Marjo: Oostenrijkfan, trendwatcher, styliste, verkoopspecialiste…

Als ik onze showroom aanvul met nieuwe spullen, of op een evenement onze kraam inricht, ben ik in mijn element. Het blijft spannend of ons assortiment in de smaak valt, maar wat is het gaaf als mensen blij naar huis gaan met hun aankoop. Met een grote glimlach zit ik na zo’n werkdag op de bank met een grote kop thee. Onze liefde voor Oostenrijk delen we graag en ik denk dat mensen dat voelen.

Sinds mijn veertiende kom ik meerdere keren per jaar in het Alpenland. De cadeautjes die ik dan meenam voor het thuisfront vielen altijd in de smaak. Zodoende kreeg ik het idee om de spullen in Nederland te gaan verkopen. We begonnen met een kerstcollectie van houten kerstbomen. Dat liep zo lekker dat we ook andere houten woonaccessoires zijn gaan verkopen. Inmiddels hebben we een uitgebreidere collectie dan alleen houten spullen, maar het past allemaal in een hip landelijk interieur. Hetzelfde geldt voor de producten van de ZirbenFamilie en Gmundner Keramik.

Tegenwoordig zijn mijn vakanties naar Oostenrijk ook een soort handelsmissie. Als ik in winkels mooie spullen zie, vraag ik altijd naar de leverancier. Of soms tipt iemand uit mijn Oostenrijkse  kennissenkring me. Dan staan Corina en ik opeens bovenop een berg bij iemand die met de hand de mooiste houten dingen maakt. Verbaasd, maar dolenthousiast is diegene dan als we vragen of we het kunnen afnemen voor de verkoop. Dat soort ontmoetingen maken het werk extra waardevol.

Gemütlichkeit

In Oostenrijk speelt gezondheid een grote rol. Daarom komt daar altijd een karaf met water op tafel. Idealiter zie ik ook zo’n beeld voor me in Nederland: mooi gedekte tafels met servies van Gmundner Keramik en waterkaraffen met de ZirbenKugel erop. Op die manier zorg je goed voor je lichaam en haal je tegelijkertijd die typische Gemütlichkeit in huis.

Benieuwd naar onze producten? Kom kijken in onze showroom of “blader” door onze webshop.