Privacy beleid SisterWood Home & Living

SisterWood houdt jouw privégegevens privé!

We doen natuurlijk ons uiterste best om jouw privégegevens ook echt privé te houden. Het laatste dat jij én wij willen, is dat onbevoegden er met jouw gegevens vandoor gaan. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen.

Om je zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we natuurlijk wel wat van je privégegevens nodig. Welke gegevens we vragen en wat wij en derden er dan verder mee doen, kun je in dit privacy beleid uitgebreid lezen.

Privacy beleid, geldend vanaf 25 mei 2018

Websites: www.sisterwood.nl en www.zirbenfamilie.nl

Ons privacy statement speelt in op de nieuwe privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel GDPR (General Data Protection Regulation) die op 25 mei 2018 in werking is getreden. Deze verordening zorgt in heel Europa voor dezelfde regels rondom privacy.
De GDPR, in Nederland aangeduid als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Met deze wet worden de rechten van de “betrokkenen” versterkt en krijgt onze organisatie meer verplichtingen. Van onze organisatie wordt verwacht dat jouw gegevensverwerking rechtmatig, behoorlijk én transparant is.

Wij zijn ons bewust van het door jou in ons gestelde vertrouwen. Op deze pagina leggen we uit welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en wat er vervolgens met die gegevens gebeurt. Dat doen we graag in duidelijke en begrijpelijke taal, zodat je precies snapt hoe wij met jouw privacy omgaan.

Volgens de privacywetgeving moeten we aangeven welke juridische gronden we hebben om je gegevens te gebruiken. We hebben gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en SisterWood, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie. Dit is het geval bij:

  • Bestellen
  • Bezorging
  • Retour & reparatie
  • Contact met onze klantenservice

Daarnaast kunnen we je gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Contact met onze klantenservice
  • Bezoek van onze websites
  • Account
  • Nieuwsbrief & e-mail
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social media

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit houden we netjes bij.

Veiligheid
Alle activiteiten op onze website vinden plaats via een beveiligde (SSL-) verbinding. Bovendien hebben we een automatiseringssysteem dat altijd up-to-date is en alle activiteit op de website in de gaten houdt. Dit systeem waarschuwt ons meteen als er problemen zijn en onderneemt zelf actie. Wij sturen je geen mailtjes en nemen ook geen telefonisch contact met je op om je te vragen naar persoonlijke gegevens, wachtwoorden, e.d. We nemen alleen persoonlijk contact met je op om je te vragen naar specifieke details voor een juiste afhandeling van je bestelling (bijv. bij onduidelijkheden over hetgeen besteld is of bij onvolledige adresgegevens).

Ons gebruik van verzamelde gegevens

Gebruik van onze diensten
Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen je gegevens uitsluitend gebruikt worden met jouw toestemming. Bovendien houden we ons op geen enkele wijze bezig met profilering (we combineren geen gegevens uit meerdere bronnen om een profiel van je te bouwen om zo te kunnen inspelen op je behoeftes in marketing acties).

SisterWood zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling.

Delen van jouw privégegevens met derden

Jouw gegevens zullen uitsluitend aan derden worden verstrekt, indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. De gegevens die hierbij uitgewisseld worden, zijn enkel bedoeld voor het optimaal functioneren van onze site en het verwerken van de geplaatste orders. .

De ‘derden’ waar wij mee samenwerken zijn:

  • Mollie: Het uiterst beveiligde systeem van Mollie zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de diverse betaalmethoden (zoals bijvoorbeeld Ideal, creditcard, bankoverschrijving, etc.). Bekijk hier het Privacy Beleid van Mollie.
  • PayPal:PayPal Nederland biedt een veilige manier om online betalingen te regelen. Bekijk hier het Privacy Beleid van PayPal.
  • MyParcel: Dit bedrijf is onderdeel van PostNL. Ook zij hebben een uiterst beveiligd systeem die een verbinding heeft met onze webshop. Naam en adresgegevens die jij bij je bestelling opgeeft als verzendadres gebruikt het systeem om een verzendlabel aan te maken en te printen. Andere gegevens worden niet met hun gedeeld. Vervolgens stuurt het systeem je ook een Track & Trace code naar het e-mail adres dat je hebt opgegeven bij je bestelling, met een link naar de website van PostNL zodat je je pakketje in de gaten kan houden. Bekijk hier het Privacy Beleid van MyParcel.
  • Mailchimp: Het systeem dat we gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrieven en om je zo op de hoogte te brengen van nieuwe producten, acties etc. Wij hebben Mailchimp zo ingesteld dat we gebruik maken van zogenaamde ‘double opt-in’. Dit betekent een extra mail met een bevestigingslink voor jou als klant. Deze extra handeling waarborgt het correcte gebruik van jouw persoonsgegevens en dat vinden we belangrijk. We hebben voor het versturen van een nieuwsbrief alleen je e-mail adres nodig en je naam vragen we om je persoonlijk te kunnen aanspreken. Bekijk hier het Privacy Beleid van Mailchimp.
  • Tawk.to: Met deze applicatie is het mogelijk dat wij online chatten met bezoekers van onze website. De informatie die wordt gedeeld wordt niet opgeslagen, tenzij dit nodig is om een opdracht uit te voeren. Bekijk hier het privacybeleid van Tawk.to.
  • Outlook: Naast onze beveiligde server waar je mails op bewaard kunnen worden, maken we ook gebruik van Outlook om mails te bewaren en te versturen. Bekijk hier het Privacy Beleid van Outlook.
  • Google Analytics: Google doet er alles aan om de gegevens op zijn computersystemen te beveiligen en te beschermen. Ze hebben in de gehele organisatie een beveiligingsstrategie geïmplementeerd die uit meerdere lagen bestaat. Bekijk hier het Privacy Beleid van Google. Hier vind je ook het privacybeleid Analytics.

Tot slot staan uw gegevens op onze facturen en dus in ons boekhoudsysteem. Dit is uiteraard ook een zeer goed beveiligd systeem. Daarnaast voert onze accountant ook een streng privacybeleid, zodat ook daar uw gegevens op een veilige plaats zijn. Met hem hebben we een verwerkersovereenkomst gesloten om jouw privacy te waarborgen.

Communicatie
Wanneer je een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij je naar jouw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden, alleen indien nodig voor het leveren van de dienst, opgeslagen op eigen beveiligde servers van SisterWood of die van een derde partij als dat nodig is voor het leveren van onze diensten. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.
Zodra een mail afgewikkeld is of niet meer relevant zal deze verwijderd worden.

Cookies
Wanneer je de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op je eigen computer) in de vorm van een cookie om je automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Dit soort koekjes slaan geen persoonlijke informatie op, maar zijn voor je browser een hulpmiddel om het voor jou makkelijker te maken websites snel te bekijken. Het uitzetten van cookies kan dus wel je gebruik van de website en diensten beperken.

Soms worden er cookies geplaatst door social media. Als je ingelogd bent bij bijvoorbeeld Facebook kun je hierdoor op onze website weer makkelijk een pagina zelf delen op Facebook. Ook dit zijn gewone communicatie cookies en er worden geen persoonlijke data door ons opgeslagen.

SisterWood maakt gebruik van Google Analytics cookies.

Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten en vastgelegd dat wij geen van deze gegevens willen delen met Google en we maken ook geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Onze Google Analytics cookies helpen ons om de website te verbeteren en zijn volledig geanonimiseerd (het IP-adres is niet volledig te zien en dus niet terug te voeren op een individu).
Wat doen we er dan bijvoorbeeld mee? We kunnen het aantal bezoekers zien, we kunnen zien op welke pagina mensen systematisch vertrekken (dan gaan we natuurlijk die pagina verbeteren) en we kunnen bijvoorbeeld zien of de meeste bezoekers in de winkel vaker naar een bepaald product kijken (dan kopen we daar wat meer voorraad van in). Dit zijn maar enkele voorbeelden. Het belangrijkste is: wij slaan geen persoonlijke data op die te herleiden is naar jou als individu. Als je hier nog meer over wilt weten, kun je ook googelen naar het privacy statement van Google Analytics.

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, elektronisch verkrijgen (recht van dataportabiliteit), of verwijderen (recht van bezwaar en recht op gegevenswissing) van alle persoonlijke informatie die op moment aan ons is verstrekt.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
Onderaan iedere mailing vindt je de mogelijkheid om jouw gegevens aan te passen of om je af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Je hebt op elk moment het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonlijke gegevens. Als je jouw gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wilt laten halen, kun je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Als je jonger bent dan 18 jaar

Onze website is voor iedereen toegankelijk. Als je jonger bent dan 18 jaar, mag je volgens de wet zonder toestemming van je ouder(s) of voogd(en) geen persoonlijke gegevens aan ons verstrekken. Het is voor ons niet mogelijk om dit te controleren zonder je om verdere gegevens te vragen. Verstrek ons daarom geen gegevens als je deze toestemming (nog) niet hebt gekregen. Mochten wij bij het ontvangen van je gegevens, om welke reden dan ook, het vermoeden hebben dat je nog geen 18 bent dan zullen we contact met je opnemen en navraag doen.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens

Wij bewaren persoonlijke gegevens niet oneindig, maar alleen zolang het nodig is om onze diensten uit te kunnen voeren. Wanneer je b.v. een account aanmaakt om altijd makkelijk en snel te kunnen bestellen, is het niet aan ons om die gegevens te vernietigen (uiteraard wel op jouw verzoek). Als je als gast een bestelling plaatst, blijven je gegevens op een beveiligde manier bewaard met als doel onze werkzaamheden met betrekking tot het herroepingsrecht en de garantietermijnen correct te kunnen blijven uitvoeren. E-mail wisselingen die te maken hebben met bestellingen blijven ook bewaard om dezelfde reden. Zodra deze emails niet meer van belang zijn, zullen ze worden verwijderd.
Facturen horen bij onze boekhouding en daarvoor hanteren wij de wettelijke bewaartermijnen van de belastingdienst. Data op papier worden in een afgesloten ruimte bewaard en worden – zodra deze niet langer bewaard hoeven worden – op zodanige wijze vernietigd, dat de gegevens niet meer te reconstrueren zijn.
Data die online bewaard worden zijn beschermd met wachtwoord en tweestapsverificatie, een uiterst effectieve manier om het account te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Datalek

Per 1 januari 2016 zijn wij, als internetondernemer, verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we nog aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

SisterWood Home & Living
Damsteeg 10
3264 AZ  Nieuw-Beijerland
Tel: 06-29075391 (op werkdagen)
info@sisterwood.nl