Gmundner Keramik, ontzettend bekend in Oostenrijk maar nog niet helemaal in Nederland. Tijd om daar verandering in te brengen! Gmundner Keramik maakt al sinds 600 jaar prachtige keramisch servies. Klassiek, maar tegenwoordig ook aangepast aan de moderne leefstijl. Het keramiek waar Gmundner Keramik bekend om staat wordt nog steeds op ambachtelijke wijze vervaardigd. Het keramiek is niet alleen esthetisch prachtig, het is ook nog eens robuust, vaatwasmachinebestendig en geschikt voor de magnetron. Benieuwd geworden naar dit ambachtelijke merk? Lees dan snel verder.

Wat maakt Gmundner Keramik zo bijzonder?

Om goed te begrijpen wat Gmundner Keramik zo bijzonder maakt, moeten we terug in de tijd. Wist je dat dit merk deel uitmaakt van de geschiedenis in Oostenrijk? Gmundner is een plaatsje ten noorden van de Traunsee en de aardewerken komen oorspronkelijk uit deze plaats. Archeologen hebben geconstateerd dat de gevonden aardewerken, zoals kannen, kommen en tegeltjes, uit de middeleeuwen komen. Het merk Gmudner Keramik wordt zelfs genoemd in documenten uit het jaar 1492!

De eerste producten van het merk waren vrij simpel, en waren zogenoemde “Hafnerware”, ofwel handgeschilderde grote schalen. De design van de eerste producten waren sober maar klassiek. Later, in de 17e eeuw begon het merk naam te krijgen met zijn fijne sierkeramiek kunst. Het merk begon speciale schildertechnieken toe te passen op de producten, wat toendertijd ontzettend speciaal en innovatief was.

Ontbijt-gourmet-gmundner-keramik-hert-grijs

Gmundner servies sinds 1843

Het bedrijf werd in 1843 overgenomen door Franz Schleiss en zijn vrouw Franziska. Hun zoon opende de eerste echte “Gmundner Aardewerkfabriek” in 1903. Artiesten en belangrijke figuren zoals Gustav Klimt, Gustav Mahler en Franz Lehar hebben de keramiek kunst op positieve wijze beïnvloed en geïnspireerd. De familie Schleiss heeft artistieke kunst en ontwikkeling altijd aangemoedigd in de regio, wat je tot vandaag de dag terugziet in het servies.

Onze sfeervolle winkel - SisterWood - Gmundner Keramik

Gmundner Keramik vandaag de dag

Vandaag de dag werken er dagelijks 130 mensen bij Gmundner Keramik, die elke dag tot wel 5.000 stukken handgemaakt keramisch servies maken. Het is momenteel het grootste bedrijf in Europa dat keramisch servies maakt.

Dit ambachtelijke bedrijf heeft 6 eeuwen weten te overleven. Het is meegegaan met de tijd van nu, maar produceert nog steeds ambachtelijke producten met dezelfde waarden en normen als vroeger. Wanneer je een product van Gmundner Keramik in handen hebt, voel je de luxe. Je voelt aan alles dat je een uniek product in huis hebt.

Gmundner Keramik - Hert grijs - feestelijk gedekte tafel

De kenmerken van Gmundner Keramik

  • Uniek wit en robuust geglazuurd keramiek
  • Een passend design voor ieder wat wils: klassiek, modern, speels, of chic.
  • Alle producten zijn 100% met de hand gemaakt, ook de opdruk wordt met de hand beschilderd. Hierdoor is elk product uniek.
  • Ondanks dat alles producten met de hand gemaakt worden kan er uit voorraad geleverd worden.
  • Door uniform kleurgebruik zijn alle designs met elkaar te combineren.

Wil je meer weten over Gmundner Keramik? Bezoek dan de officiële webshop. Hier vind je alle informatie over de historie en de producten. Ook opent Gmundner de deuren naar het publiek, je kunt de fabriek bezoeken of zelfs je eigen keramische servies beschilderen.