Water, het is er in allerlei vormen, maten, soorten en met allerlei functies. Het is ook enorm essentieel voor de mensheid en voor de aarde om te kunnen bestaan. Wist je dat een mens voor ongeveer 50 tot 65% uit water bestaat? En een komkommer voor meer dan 90%? Geen wonder dat er door de VN een World Water Day is opgericht! En laat dat nou net over een paar weken gevierd worden. Sisterwood heeft een diepe connectie met de natuur – en dus met water – en leest zich hier graag over in. Lees je mee over onze bevindingen? Lees hier wat Sisterwood heeft bedacht om haar druppeltje bij te dragen aan de verbetering van drinkwater voor iedereen.

    

De kracht van water

Water is onmisbaar voor het bestaan van de mensheid en van deze aarde. De klassieke oudheid ziet water als een van de belangrijkste natuurelementen, naast vuur, aarde en lucht. Het draagt bij aan het mogelijk maken van het transport, de voedselvoorziening (waterleven en landbouw), het winnen van delfstoffen, het groeien van de natuur, recreatieve activiteiten, hygiëne, koelmiddelen en zo kunnen we nog wel even door gaan. Daarbij kan het menselijk lichaam tot 50 dagen zonder eten, maar slechts 3 etmalen zonder water. Niet gek als je bedenkt dat H2O de belangrijkste bouwsteen van álle cellen in het menselijk lichaam is.

 

De combinatie van water, edelstenen & hout

sisterwood waterkaraf edelstenenOok Sisterwood is zich bewust van de vele kwaliteiten van water, maar ook van de kracht die edelstenen en hout op H2O kunnen hebben. De waterkaraffen met houten ZirbenKugels en Edelsteenstaven zijn hier volledig op ingespeeld.

De Kugel geeft het water de smaak en geur van het hout, wat een kalmerende en helende werking geeft.

De edelstenen staan daarnaast bekend om een beschermende en zuiverende werking, die voor harmonie en zuivering in het lichaam en het hart zorgt. Bovendien helpt de bergkristal het lichaam in balans te houden door energiestromen te stimuleren.

De karaffen zijn een prachtig designer item op de ontbijttafel, tijdens het diner of om naast je bed te hebben staan. Wist je dat het gezond is om de dag met water te beginnen? Eén heel glas water, zo’n 30 minuten voor het ontbijt, zorgt ervoor dat de spijsvertering langzaam op gang komt op een neutrale manier. Het ontbijt komt op die manier aangenamer aan in de maag en de voedingsstoffen worden optimaal opgenomen door het lichaam.

 

 

 

World Water Day

world water daySinds 1993 wordt er jaarlijks op 22 maart stil gestaan bij het gebruik van water, door middel van een Wereld Water Dag. Doel hiervan is om de waterproblematiek (zoals waterrampen en waterarmoede) onder een breed publiek kenbaar te maken. Op deze dag wordt er samen gewerkt, kennis overgedragen en aan innovatieve ontwikkelingshulp gewerkt. Deze dag wordt gecoördineerd door UN Water; dit is een samenwerkingsverband binnen de instanties van de Verenigde Naties, voor alle zoetwatervraagstukken.

 

 

 

 

Sisterwood & Stichting Water for Life

Wij bij Sisterwood vinden water ontzettend belangrijk, maar schrikken van het hoge percentage mensen op onze aarde dat nog geen directe toegang tot drinkwater heeft. Dit percentage hangt ongeveer rond de 10%. En dat terwijl water in Nederland één van de vier prioritaire thema’s in het ontwikkelingsbeleid inneemt. Stichting Water for Life is een Kraanwaterfonds dat zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dit niet vanzelfsprekend is. De stichting leidt projecten waarbij waterleidingen, tappunten en wc’s aangelegd worden op plekken waar dit nog niet het geval is. Ook begeleiden zij bij het geven van trainingen over hygiëne in ontwikkelingslanden.

 

Sisterwood voelt zich betrokken en doneert daarom de gehele maand maart maar liefst 5% van de totale opbrengst van Waterkaraffen, ZirbenKugels en Edelsteenstaven, aan Stichting Water for Life!

 

Kijk nu in onze Sisterwoods webshop voor jouw persoonlijke aankopen voor het vieren van World Water Day op 22 maart en draag daarmee bij aan Stichting Water for Life!