FAQ items aan het laden...
Zirben Familie2018-03-09T15:58:29+00:00

Val je moeilijk in slaap?
Lig je ‘s nachts vaak te woelen of slaap je onrustig?
Word je ‘s morgens ‘gebroken’ wakker?

Kun je één of meerdere vragen met ‘JA’ beantwoorden? Dan behoor je helaas tot de 60 procent van de Nederlanders die regelmatig in meer of mindere mate last heeft van slaapproblemen. SisterWood heeft daarvoor iets bijzonders in Oostenrijk ontdekt: ZIRBE, 100% natuurlijk en je hoeft niks te slikken. Dat zijn de gezondheidsproducten uit 100% zirbenhout van de ZirbenFamilie, die ook uitermate geschikt zijn voor slaapproblemen bij kinderen.

Hoogste tijd dat ook Nederland kennis maakt met de productenlijn die in Oostenrijk en omgeving enorm aan populariteit wint vanwege zijn bewezen positieve effecten!

Zirbe en Zirbenhout heeft met zijn unieke etherische oliën een positieve werking op de mens, zowel op lichaam, als geest. Dat zegt een wetenschappelijke studie van het Joanneum Research Instituut. Tijdens het slapen in een kamer met zirbe vermindert bijvoorbeeld de tijd dat het lichaam nodig heeft om te herstellen. Ook daalt de hartslag met 3500 slagen per dag; dat staat gelijk aan een uur hartactiviteit per dag!

SisterWood is trots om het allereerste verkooppunt van de ZirbenFamilie in Nederland te zijn en om het agentschap te voeren.

Zirbenhout kan deze positieve effecten hebben.

zirben-hartje Verbetert de slaapkwaliteit (bijvoorbeeld bij slaapproblemen)

zirben-hartje Verlaagt de hartslag met circa 3500 hartslagen per dag

zirben-hartje Stimuleert de bloedsomloop

zirben-hartje Verbetert het concentratievermogen

zirben-hartje Werkt ontstekingsremmend

zirben-hartje Bevordert het herstelvermogen

zirben-hartje Is een weldaad voor het lichaam

zirben-hartje Heeft een aangename geur en verbetert de luchtkwaliteit in huis

Over de Zirbe, ofwel de Koningin van de Alpen, en haar hout is onwijs veel te vertellen. Door middel van onderstaande veelgestelde vragen kun je meer over deze ‘wonderboom’ te weten komen.

Hoe slaap je beter door zirbenhout?2017-03-15T21:49:02+00:00

De etherische geur houdt de luchtwegen vrij en daardoor neemt je lichaam meer zuurstof op. Bovendien heeft de geur een ontspannend effect. Dat verlaagt je hartslag, je lichaam ontspant en daardoor kom je eerder in de diepe slaap. Je rust dus langer uit in deze diepe slaap, zodat je uitgeruster wakker wordt. Deze effecten zijn onderzocht en bewezen! Het aantal hartslagen daalt met zo’n 3500 (!) slagen per nacht.

In feite slaap je dus effectiever.

Is zirbenhout geschikt voor kinderen?2017-03-15T21:30:49+00:00

De producten van de ZirbenFamilie zijn juist bij uitstek geschikt voor kinderen met slaapproblemen!

Bij kinderen die slecht of onrustig slapen heeft zirbenhout zeer positieve effecten. Wij hebben daar al legio ervaringsverhalen van gehoord. Gelukkig heeft zirbenhout al heel wat kinderen een rustige nacht kunnen bezorgen en hun ouders ook. Dat maakt ons blij!

Waar volwassenen door bijvoorbeeld piekeren, zorgen en stress moeilijk in slaap vallen, lukt het inslapen bij kinderen meestal wel. Ze slapen dan soms wel erg onrustig, zijn beweeglijk in bed, zijn vroeg wakker of slapen licht.

Door het plaatsen van een ZirbenKussen nabij het hoofdkussen (vooral geschikt bij kleinere kinderen) of het plaatsen van een ZirbenWürfel op het nachtkastje wordt een ontspannen en diepe slaap gerealiseerd.

De grote winst is dat deze producten 100% natuurlijk zijn. Al die slaapmiddeltjes om in te nemen, zijn niet goed, niet natuurlijk en soms zelfs ronduit schadelijk. Wij zijn van mening dat een kind geen slaapmiddelen hoort te slikken!

Daarnaast is dit een eenmalige aanschaf en is een pot pillen na een maand leeg.

Een welkome bijkomstigheid voor kinderen met allergieën op de luchtwegen (bijv. huisstofmijt) is dat zirbenhout de luchtwegen vrij houdt. Ook heeft het een anti-bacteriële werking, waardoor een gezonder klimaat in de slaapkamer wordt gecreëerd.

Kortom: geef dit product een kans. Grote kans op succes en 100%: baadt het niet, dan schaadt het niet!

Hoe ruikt zirbenhout?2017-03-03T12:50:46+00:00

Met de geur van zirbenhout waan je je in de Oostenrijkse berglucht, zuiver en ontspannend.

Het hout van de Zirbe ruikt naar vers gezaagd, fris geurend hout met kruidige ondertonen. Alle producten van de ZirbenFamilie zijn uit 100% natuurlijk zirbenhout en bevatten geen chemische geurstoffen.

Hoe populair is de ZirbenFamilie?2017-03-03T14:05:32+00:00

Hoe populair is de ZirbenFamilie?

Hoe populair is de ZirbenFamilie?

Heel kort: in de Alpenlanden immens populair! Op bovenstaand kaartje kun je zien waar de verkooppunten zich bevinden. Ieder rood hartje is een verkooppunt. Oostenrijk en Zwitserland zijn bijna niet meer te ontdekken 🙂

Aangezien zo veel mensen baat hebben bij de geur van zirbenhout is de verkoop van de producten van de ZirbenFamilie explosief gestegen.

In Oostenrijk staat hij bij nagenoeg iedere apotheek en nog heel veel andere wederverkopers. In Zwitserland zijn er in 2 jaar tijd 300 verkooppunten bijgekomen!
Duitsland is ook enorm in opmars, Frankrijk en Italië raakt er bekend mee.

Nu is het de hoogste tijd dat ook Nederland welkom wordt geheten binnen de ZirbenFamilie!

 

Wat maakt de zirbenboom bijzonder?2017-03-15T21:55:29+00:00

De Zirbe, de “Koningin van de Alpen” – zoals ze in Oostenrijk wordt genoemd

De zirbenboom wordt gemiddeld 200 tot 400 jaar oud, maar naar schatting zijn er ook exemplaren van 1200 jaar. De boom wordt zo’n 25 meter hoog. De bomen groeien op een paar plekken in het westelijk deel van de Alpen op 1400 tot 2500 meter hoogte. Door de hoogte is het bewerkelijk om het hout te verzamelen. Overigens mogen alleen bomen die ‘een natuurlijke dood zijn gestorven’ (omgewaaid of losgerukt door een lawine bijvoorbeeld) gebruikt worden voor de zirbenproducten.

Indien “goede” Zirben gekapt worden – bijvoorbeeld voor wegenbouw of aanleg van een skipiste – moeten er elders nieuwe Zirbenbomen aangeplant worden.

Wat maakt de zirbenboom nu zo bijzonder?

In de loop van de jaren ontstaat er een etherische olie in het hout die een bijzonder ontspannende geur verspreid. Deze eigenschap wordt optimaal benut door het gebruik van bijvoorbeeld de ZirbenWürfel op je nachtkastje of een ZirbenKussen in de nabijheid van je hoofdkussen.

Daarnaast heeft het een anti-bacteriële en schimmelwerende werking. Ook realiseert zirbenhout een uitstekende luchtvochtigheidregulatie. Deze eigenschappen komen perfect van pas bij onze broodkist, het hoofdkussen en dekbed.

Wat zijn kenmerken van zirbenhout?2016-10-28T11:48:31+00:00

zirben-hartje De anatomische opbouw van de boom is zeer gelijkmatig, waardoor je de jaarringen goed kunt zien. Deze lopen gelijkmatig in elkaar over, waarbij er weinig contrast is tussen jonge en oude jaarringen.

zirben-hartje Kenmerkend zijn de talrijke stevig vergroeide roodbruine takken, die makkelijk te zagen zijn en bij het schaven niet gaan splinteren.

zirben-hartje Zirbenhout is makkelijk machinaal te bewerken en trekt bij het drogen niet krom.

zirben-hartje Door het hoge gehalte aan speciale houtingrediënten heeft het hout een aangename geur die lang actief blijft.

zirben-hartje Zirbenhout bevat ca. 0,5 procent pinosylvin. Van dit enzym is bewezen dat het schadelijke organismen (schimmels, bacteriën) afstoot.

zirben-hartje Zirbenhout heeft het laagste krimpgehalte van alle zachte houtsoorten uit de Alpen.

zirben-hartje Zirbenhout heeft nauwelijks neiging tot kromtrekken of vervorming.

zirben-hartje Zirbenhout heeft een mooie, warme kleur, houdt continu de aangename geur die een positief effect heeft op lichaam en geest.

Wat is de geschiedenis van de ZirbenFamilie?2017-03-06T09:28:58+00:00

Van de ZirbenKugel tot ZirbenFamilie – het ontstaan van onze onderneming

Hannes Lafner - eigenaar ZirbenFamilie

Zirbe Zirm Foto: Kernmayer Photography

Leeftijd…

is geen verdienste op zich. Belangrijker is de manier waarop stormen, golven en dalen in economisch slechte tijden worden overwonnen. De Zirbe wordt honderden jaren oud, onbeschadigd door alle invloeden. Een voorbeeld!

2010: Het idee

Hannes Lafner, gastronoom en hoteleigenaar experimenteerde met zirbenhout, welke uit de verbouwing van zijn panoramagasthuis Neue Gufl was overgebleven. Hij legde een stuk zirbenhout op een waterkaraf om de inhoud tegen lastige insecten te beschermen. Toen hij het water na enige tijd dronk, merkte hij dat de geur en smaak van de zirbe genuanceerd aan het water was afgegeven.

2011: Aan het begin…

…“het jaar van de Zirbe“! Hannes zag de enorme potentie van zijn idee en dit was het startschot om er officieel een productidee van te maken.

Hij serveerde zijn gasten voortaan “het zuivere water” in een door de firma Kisslinger Kristall strak vormgegeven karaf met een handgemaakte kogel uit zirbenhout als “dop” – de originele ZirbenKugel Set was geboren.

Originele ZirbenKugel - ZirbenFamilieNog in hetzelfde jaar heeft hij zijn uitvinding aangemeld bij de HABM (Harmonisierungsamt für den Binnenmarkt) voor ontwerpbescherming.
De eerste verkopen aan zijn gasten kreeg al snel positieve feedback en door mond-tot-mondreclame ging het nieuws over dit unieke product als een lopend vuurtje. Als eerste vakhandelaar werd de firma „Ortner&Stanger“ een belangrijke handels- en logistieke partner!

2012: de eerste doorbraak

Uit dit idee ontstond een kleine onderneming. Antonio Permer, een oude vriend van Hannes, investeerde in de onderneming en samen ontwikkelden zij een passende verpakking en de mogelijkheid voor een individuele “branding” voor de ZirbenKugel.

Reclamemakers voor Tirol stapten ook in de boot en met de gelicenceerde “TIROL-editie” werd de ZirbenKugel Set bij de Olympische Spelen in London als gastgeschenk in het Oostenrijkhuis overhandigd.

Olympische Ringen

Met de eerste handelsvertegenwoordiger Fritz Krapinger werd het netwerk van wederverkopers in Oostenrijk uitgebouwd. Het toetreden tot de markt was een feit! Aan het eind van het jaar werd de “ZirbenKugel OG” genomineerd voor de Tiroler Jonge Ondernemersprijs en de categorie “nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe markten” ingedeeld.

2013: eerste groei…

Om voor individuele gravures van de kogel nog flexibeler te zijn, werd de eerste lasergraveermachine aangeschaft. Zo kon de jonge onderneming zelf designs en logo’s in de oppervlakte van de kogel aanbrengen. Opdrachten voor individueel gebrande ZirbenKugel Sets voor hotels, restaurants en bedrijven als geschenk voor personeel, klanten, leveranciers en zakenrelaties hadden een enorme toegevoegde waarde voor de groei van hun onderneming.

Nieuwe producten volgden: de ZirbenWürfel, de ZirbenOlie, het ZirbenKussen en de ZirbenVlokken maakten het assortiment steeds meer compleet.

2014: de oprichting van ZirbenKugel GmbH

Samen met oude vrienden werd een GmbH opgericht en de ZirbenKugel Set reist naar de “Tirolberg”, het officiële Oostenrijkhuis op de Olympische Spelen van Sotchi. Bij dit evenement werd de ZirbenKugel Set wederom met groot succes als gastgeschenk weggegeven.

In Oostenrijk breidde het bedrijf verder uit. Een bedrijfsunit werd werkvloer, een eerste kantoor werd gehuurd, en het verpakken, verzenden en logistiek werd direct vanuit een eigen grote opslagloods georganiseerd.

Een partnerschap met de reformhuisketen „Reformstark Martin“ met meer dan 30 filialen maakt de ZirbenFamilie – zoals de firma voortaan genoemd wordt – door heel Oostenrijk bekend en gewaardeerd!

2015: …nieuwe markten

De ZirbenFamilie groeit verder, zowel in productassortiment, als ook de onderneming. Delen van het assortiment worden farmacentraal opgenomen, waardoor inmiddels meer dan 300 apotheken bevoorraad kunnen worden. Het licentieproduct van de uitvinder H.J. Hochbein – de Nightholder – werd bewerkt als “ZirbenNightholder” en verkreeg internationale aandacht. Aan het eind van het jaar volgt de uitvinding met ontwerpbescherming van de Set met Edelstenenstaaf met bergkristal, rozenkwarts en amethist. De eerste verhuizing vindt plaats en in Hall in Tirol werd een bedrijf met showroom, een groot kantoor en opslagplaats ingericht. Vanaf nu kan nog sneller en individueler op de wensen van de klant worden ingespeeld.

2016: Tot nu toe is Zirben booming!

Met de slaapbelevenis van de ZirbenFamilie – een assortiment van ZirbenBedden en Nachtkastjes, als een wanddecoratie met zirbenvlokken (ZirbBilder) werd de productie nog verder uitgebreid. Sensationeel, het absoluut metaal- en spijkervrije montagesysteem, kinderlijk eenvoudig om zelf in elkaar te zetten. Een doordachte relaunch van het merk en de authentieke nieuwe huisstijl van het merk en alle producten werd ingezet. Een gezonde groei van een productfamilie, waarvan ieder onderdeel op zich een unicaat is. Met liefde vervaardigd en met de hand bewerkt. 

2017: Wat komt er nog?
Er wordt gefluisterd: de innovatie gaat verder…
Maar… psssst… dat is nog een goed bewaard geheim… 😉

Webshop

Producten

Marjo en Corina, bedankt voor jullie informatie over de Zirbenwürfel, intussen slaapt ons hele gezin lekker dankzij jullie enthousiasme
Jullie hebben mooie natuurlijke producten ik hou ervan!!
Ben ook heel blij met me armbandje
Corina van der Sluis

Ha SisterWood, nou doosje een week getest en ben stik tevreden. Vriendin in Dedemsvaart wil er ook 1, haha meiden, zo gaan jullie ineene heel Nederland door!!!

Marieke

Ik heb drie weken geleden een zirben kussen en potje gekocht. Wat het doet geen idee maar onze jongste ging alleen maar slapen met melatonine en nu met het kussen en geen melatonine meer! Echt een wonder! Ik heb het potje naast mijn bed staan en als ik smorgens wakker wordt voel ik mij uitgeruster, ondanks de vermoeidheid daar ik door medische redenen meerdere keren per nacht wakker wordt. Heerlijk!!! Top spullen!!

Jessica

Dankzij zirben slaap ik weer als een roos ! Het werkt echt,heerlijk heel de nacht doorslapen .

Janny

Ik wil graag zeggen dat ik heeeeeel blij ben met de Zirbenkubus!! Ik slaap echt veel beter en rustiger nu. Op wintersport had ik ‘m niet meegenomen. Dramatisch geslapen daar. Sinds we terug zijn, gebruik ik de kubus elke dag. Heerlijk! Ik slaap beter door en als ik wakker word, val ik sneller weer in slaap. Nachtrust doet een mens goed.

Aletta

Ga naar de bovenkant